Cursusaanbod

Puppycursus

In de puppycursus legt u met uw pup de basis voor een goede baas/hond relatie. In deze cursus besteden we aandacht aan een aantal basale vaardigheden die van groot belang zijn in de opvoeding van uw pup. Netjes meelopen aan de lijn, aandacht hebben voor de baas, gaan zitten, liggen en hier komen zijn enkele van deze basisvaardigheden. De puppycursus is een must voor iedere hondeneigenaar met een jonge hond. Binnen de cursus is er veel aandacht voor socialisatie en een goede fysieke ontwikkeling van de pup. Daarnaast wordt ook het spelelement zeker niet vergeten en zullen er tussendoor verschillende spellen gedaan worden. 


Voor een jonge hond is het van groot belang om te leren luisteren in diverse situaties en niet alleen binnen de beschermde omgeving van onze trainingslocatie. Daarom bevat deze cursus ook diverse trainingen op andere locaties, zoals het centrum van Zuidlaren, het bos of een tuincentrum, waar we ook vreemde honden en onbekende situaties tegen zullen komen. Samen maken we uw hond streetwise!


Op deze cursus bent u welkom met uw pup vanaf 8 weken.
De cursus bestaat uit 10 lessen en kost €145,00.
Dit is incl. examen, theorie, een beloningsspeeltje en een zak beloningssnacks. 
Instructeur: Marlies Trinks of Aafke Snijder

Jonge Hondencursus

De jonge honden cursus is bedoeld voor alle eigenaren die een goed luisterende hond willen hebben en houden! Het leren, ontwikkelen en samen bouwen aan een band houdt natuurlijk niet op na de puppycursus. Deze jonge honden cursus is daarom een vervolgcursus op de puppycursus. Daarnaast kunt u natuurlijk ook instromen in deze cursus na het volgen van een cursus bij een andere hondenschool.

In de jonge hondencursus besteden we veel aandacht aan het uitbouwen van de gehoorzaamheid van uw hond, zodat deze in alle situaties onder appel kan staan. Aan de orde komen onder andere: Los volgen in gewone pas en looppas, blijven (ook met eigenaar uit zicht), het leren weigeren van voedsel, apporteren, op de plaats sturen en stabiel reageren in onverwachte situaties. Er wordt ook aandacht besteed aan gedrag en opvoeding op straat, bos en winkelcentrum, hiervoor zullen we uitwijken naar diverse locaties voor een training buiten de beschermde omgeving van onze trainingslocatie.


De cursus bestaat uit 10 lessen en kost €135,00.

Instructeur: Marlies Trinks of Aafke Snijder

Gevorderden Gehoorzaamheid

Voor de baasjes en honden die de smaak goed te pakken hebben is er de gevorderden cursus! U kunt doorstromen in deze cursus na het doorlopen van de jonge honden cursus of instromen na een cursus bij een andere hondenschool. In deze cursus is er volop aandacht voor de moeilijkere gehoorzaamheidsoefeningen, maar is er ook ruimte voor een stukje ‘fun’ met de hond. We gaan aan de slag met onder andere de volgende oefeningen; los volgen met afleiding in gewone pas en looppas, afliggen met geleider uit zicht, op de riem sturen, apporteren vreemde voorwerpen, begroeten van andere geleider met hond, vooruit sturen en appèl op afstand.

De cursus bestaat uit 8 lessen en kost €110,00.

Instructeur: Marlies Trinks of Aafke SnijderVlaktezoeken

Vlaktezoeken kennen we van de televisiebeelden na aardbevingen, orkanen en andere (natuur) rampen. Bij het vlaktezoeken zoekt de hond in het bos, het duin, in heuvelachtige gebieden of tussen het puin naar vermiste personen die zitten, liggen of hangen. Om dit goed te kunnen doen loopt de hond hierbij los. De hond kan verschillende manieren van verwijzen leren; blaffen bij de vermiste, bringselen of leegverwijzen.

Vlaktezoeken doet een groot beroep op de natuurlijke driften van de hond, vraagt focus en doorzettingsvermogen en levert een zeer tevreden hond na een succeservaring.

Maandabonnement 1x per week €55,00
Maandabonnement 1x per 14 dagen €35,00 
Instructeur: Marlies Trinks 


Mantrailen

Bij het mantrailen leert de hond om een geurspoor te volgen van een specifiek persoon of specifieke personen. Een goed getrainde hond is in staat om zelfs na enkele dagen in een stedelijke omgeving één enkel persoon terug te vinden, of na te gaan waar deze geweest is. 
Voordat er getraild wordt, heeft de hond een intensieve 'scent discrimination' training achter de rug, die maakt dat hij in staat is om individuele personen te onderscheiden.


Bij het mantrailen werkt de hond aan een lange lijn en blijft de hond aangelijnd, dit maakt dat goed getrainde mantrailers ook hun werk in een stad of woonwijk kunnen doen. 


Maandabonnement 1x per week €55,00
Maandabonnement 1x per 14 dagen €35,00
Privéles €40,- 
Instructeur: Marlies Trinks 

Behendigheid / Agility

Behendigheid is dé sport voor fanatieke baasjes en honden. Een parcours met sprongen, tunnels, een A schutting en een kattenloop worden op flink tempo doorlopen. Samenwerken en op de juist manier handlen zodat de hond weet wat er van hem verwacht wordt. 

Op deze cursus bent u welkom met uw hond vanaf zestien maanden. De hond dient de basiscommando’s te kennen en kan goed zonder lijn werken. Bij Lef bent u welkom als beginner tot aan wedstrijdloper.

De cursus behendigheid duurt 8 lessen en kost €110,-
Instructeur: Aafke Snijder


Nadac Hoopers

Nadac Hoopers is zeer laagdrempelig, en geschikt voor bijna elke hond. Jong of oud, groot of klein, elke hond kan er zijn energie in kwijt. Er komen geen sprongen in een parcours voor, de fysieke belasting is dus minimaal. En dat terwijl het wel een actieve sport is.
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. Door middel van lichaams- en stem commando’s wordt richting aangegeven, en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op …afstand, wat voor een hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!


Op deze cursus bent u welkom met uw hond vanaf zeven maanden. De hond dient de basiscommando’s te kennen en kan goed zonder lijn werken. Bij Lef bent u welkom als beginner tot aan wedstrijdloper.
De cursus Nadac Hoopers duurt 8 lessen en kost €110,-
Instructeur: Aafke Snijder


Bootcamp

Tijdens de lessen bootcamp sport je samen met je hond in een gezellige groep.
Wil je je conditie verbeteren, sterker worden, flexibeler worden of gewoon lekker actief samen sporten in de buitenlucht? Dan is deze training gemaakt voor jou! 
De bootcamplessen zijn toegankelijk voor de beginnende of al ervaren sporter. Het niveau wordt op jouw kunnen en doelen afgestemd. 

Een losse les kost €15,-
Een leskaart voor 10 trainingen kost €100,-.


Loopgroep / conditietraining

Begin je weekend fris en gezond en ga elke zaterdagochtend mee hardlopen in de natuur. 
Samen met je hond, werken aan je conditie, genietend van de mooie omgeving. 
Conditie om te beginnen: beginner tot gemiddeld, voor de liefhebbers is er meer uitdaging. 


Een lidmaatschap kost €15,- per maand
Een losse training meelopen kost €5,-.